Gimnáziumi felvételi - Központi írásbeli vizsga

A központi írásbeli felvételi vizsga időpontja 2018. január 20. (szombat) 10 óra.
Kérjük a vizsgázókat, hogy a vizsga megkezdése előtt 30 perccel jelenjenek meg az iskolában!

Értékelő lap átvétele, kijavított feladatlapok megtekintése: 2018. január 29. (hétfő) 8 – 16 óra között.
Eddig az időpontig nem áll módunkban tájékoztatást adni a vizsgán elért eredményekről. Megértésüket köszönjük!

A hivatalos javítókulcstól eltérő értékelés esetén írásban észrevétel tehető a megtekintést követő első munkanap végéig (2018. januári 30. 16 óráig) iskolánkban.

Azon tanulók, akik iskolánkba adták le az írásbeli vizsgára szóló jelentkezési lapjukat, tájékoztató levelet kaptak a vizsga részleteiről.

Felvételi előkészítő tanfolyamok

Ebben az évben is ingyenes felvételi előkészítő tanfolyamokat indítunk 6. és 8. osztályos tanulóknak. A foglalkozásokat matematika és magyar nyelv tantárgyakból tartjuk felváltva, hétfőnként a hatodikosokat, szerdánként a nyolcadikosokat várjuk. Minden foglalkozás 15.00-kor kezdődik és 16.30-ig tart. Az első alkalom szeptember 26-án, illetve szeptember 28-án lesz.

A tanfolyamok célja az egységes központi felvételire felkészítésen túl az iskola sajátos belső világának a megismerése.

A jelentkezési lapok hozzáférhetők a honlapon a Gimnázium/Felvételi menüpont alatt, valamint beszerezhetők az iskola portáján és titkárságán.

http://www.bmrg.hu/node/208

Nyári ügyelet a titkárságon és a pénztárban

A nyári szünetben - 2018. július 2. és augusztus 22. között – az iskolai ügyintézés az alábbi szerdai ügyeleti napokon 9:00 – 13:00 között lehetséges:

július 4. szerda; július 11. szerda; július 18. szerda; július 25. szerda

augusztus 1. szerda; augusztus 8. szerda, augusztus 15. szerda

Augusztus 22-től ügyintés a szokásos időpontokban, munkanapokon 7:30 – 14:30 között.

Kimagasló eredmények országos tanulmányi versenyek döntőiben.

A tanév végének közeledtével számos országos tanulmányi verseny zárult le. Több tanulónk is a legjobbak között végzett.

Az együttműködés

A Határtalanul! program pályázati kiírásának megfelelően vállaltuk és teljesítettük a kötelező feladatot, azaz elkészítettük a „termékeket” , nem is egyet, hanem mindjárt hármat!

Értékelő óra

A nagyberegi diákok látogatását követően értékelő órát tartottunk a programban részt vevő Baár-Madasos diákoknak, melyen összegeztük a két utazás tapasztalatait, az elért eredményeket, a közösen elvégzett munkákat. Játékos feladatokkal felmértük, ki mennyire emlékszik a Kárpátaljáról szerzett ismeretekre. A diákokat édességgel jutalmaztuk – Tibi csokival, mely ma már ukrán tulajdonoshoz köthető. Kiértékeltük a két utazásról kitöltött kérdőívet, majd megnéztük a legjobban sikerült fényképeket.

Diákigazolvány

Diákigazolvánnyal kapcsolatos információk

TÁJÉKOZTATÓ A  DIÁKIGAZOLVÁNYOK IGÉNYLÉSÉRŐL, ÉRVÉNYESSÉGÉRŐL

A diákigazolványok igénylése a 362/211. (XII.30.) kormányrendelet alapján elektronikus úton történik, az igazolványok megszemélyesítésével, gyártásával és terjesztésével kapcsolatos feladatokat a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala látja el; az iskola feladata az igénylés beküldése.

Elsős Macidoktorok

Remek, jókedvű, tanulságos foglalkozást tartottak az első osztályosok részére a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének tagjai a Teddy maci program keretében.

Méhnyakrák elleni védőoltás - 7. évfolyam

Azok a hetedikes  lányok, akiknek a szülei igényelték a méhnyakrák elleni védőoltást, május 3.-án fogják kapni az oltási sorozat második részét. Ezzel válik teljessé a védettség.

Már egy hete....

Egy hét is eltelt azóta, hogy együtt tölthettük az éjszakát a könyvtárban és még most is elevenen él bennünk az élmény.

De jó szórakozás az olvasás!

Aktuális információk

Kullancs - védőoltás és betegség

Hatékony védőoltás

A kullancs-encephalitis (agyvelőgyulladás) elleni védőoltás igen hatékony, ugyanis évekig védelmet nyújt az aktív immunizálás. Az első védőoltást  kullancsmentes évszakban, télen vagy tavasz elején a legjobb beadni.

Tájékoztatás az első osztályosok beiratkozásáról

Általános iskolánkban a 2018/2019-es tanévre fölvett 1. osztályosok beiratkozása 2018. április 12- én, csütörtökön lesz 7:30 és 17:00 óra között a B109-es irodában.

Kérjük, a beiratkozásra a következőket hozzák magukkal:
- a gyermek születési anyakönyvi kivonata
- a gyermek lakcímkártyája
- a gyermek betegbiztosítási (TAJ) kártyája
- a gyermeket beírató személy személyi igazolványa
- bármely a gyermekre vonatkozó szakvélemény
- ha még nem hozták el: a gyermek iskolaérettségéről kiállított óvodai szakvélemény
- két db igazolványkép a gyermekről

Hepatitis B II oltás - 7. évfolyam

A Hepatitis B fertőzés elleni védőoltás második részét kapják hamarosan a hetedik évfolyamosok. Az oltási sorozat ezzel lesz teljes, nyújt majd egész életre szóló védettséget.

Az oltások időpontja:

-7.a: 2018.04.16.

-7.b: 2018.04.17.

Oltás után a tanulók visszakapják a tanév elején bekért oltási könyvüket, kivéve azok a lányok, akiknek még jár a méhnyakrák elleni oltás második része (májusban).

Észak-Budai Területi Elsősegélynyújtó Verseny

Tíz diákunk volt olyan lelkes, hogy az iskolában éppen zajló maratoni, nagyon sok tanulót vonzó hosszú, éjszakába nyúló foci helyett elindultak a Magyar Vöröskereszt által szervezett elsősegélynyújtó versenyen. Derekasan helytálltak: az általános iskolás korosztályt képviselő csapat ezüst, a gimnazista korosztályt képviselők pedig bronz minősítést szereztek. Gratulálunk mindkét csapatnak, illetve az őket felkészítő Kovács Dávidnak!

Pages

Subscribe to Baár–Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon RSS