Gimnáziumi felvételi - Központi írásbeli vizsga

A központi írásbeli felvételi vizsga időpontja 2018. január 20. (szombat) 10 óra.
Kérjük a vizsgázókat, hogy a vizsga megkezdése előtt 30 perccel jelenjenek meg az iskolában!

Értékelő lap átvétele, kijavított feladatlapok megtekintése: 2018. január 29. (hétfő) 8 – 16 óra között.
Eddig az időpontig nem áll módunkban tájékoztatást adni a vizsgán elért eredményekről. Megértésüket köszönjük!

A hivatalos javítókulcstól eltérő értékelés esetén írásban észrevétel tehető a megtekintést követő első munkanap végéig (2018. januári 30. 16 óráig) iskolánkban.

Azon tanulók, akik iskolánkba adták le az írásbeli vizsgára szóló jelentkezési lapjukat, tájékoztató levelet kaptak a vizsga részleteiről.

Felvételi előkészítő tanfolyamok

Ebben az évben is ingyenes felvételi előkészítő tanfolyamokat indítunk 6. és 8. osztályos tanulóknak. A foglalkozásokat matematika és magyar nyelv tantárgyakból tartjuk felváltva, hétfőnként a hatodikosokat, szerdánként a nyolcadikosokat várjuk. Minden foglalkozás 15.00-kor kezdődik és 16.30-ig tart. Az első alkalom szeptember 26-án, illetve szeptember 28-án lesz.

A tanfolyamok célja az egységes központi felvételire felkészítésen túl az iskola sajátos belső világának a megismerése.

A jelentkezési lapok hozzáférhetők a honlapon a Gimnázium/Felvételi menüpont alatt, valamint beszerezhetők az iskola portáján és titkárságán.

http://www.bmrg.hu/node/208

Véradás

Adj vért és ments meg három életet!

Véradó nap:2018.02.23. 13-18h

 

Véradónap

Adj vért és ments meg három életet!

Véradó nap: 2018. 02. 23. 13-18h, Orvosi

A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ kártya(első véradóknál eredeti) szükséges!

 

 

Digitális gyermeknevelés előadás szülőknek

Együtt élünk: szülők, gyerekek és a digitális eszközök címmel Toldy Anna tart előadást február 21-én 17 órakor a díszteremben. Témája: A digitális generáció. Hogy változtatja meg az infokommunikációs technológia az ember, és azon belül is gyermekeink „működését”?

Minden érdeklődő szülőt szeretettel várunk!

Gimnáziumi felvételi - szóbeli meghallgatás

A 6 évfolyamos képzésre jelentkezők szóbeli meghallgatása: 
2018. február 22 – 24. (csütörtök – szombat)

A 4 évfolyamos képzésre jelentkezők szóbeli meghallgatása: 
2018. február 26 – március 2. (hétfő – péntek)

A felvételi kiírásunknak megfelelően a központi írásbeli felvételi dolgozatok eredménye (a tanulmányi területnek megfelelő szorzóval számolva) és az általános iskolai osztályzatok ismerete alapján a szóbeli meghallgatásra a 162 pontnál többet szerzett tanulókat hívjuk be mind a hat évfolyamos, mind a négy évfolyamos képzésre jelentkezők közül.

A szóbeli meghallgatás pontos időpontjáról mindenkit postai úton értesítünk, a beérkező jelentkezési lapok feldolgozását követően.

Öko- és Egészségnap

Mozgalmas, érdekes, kreatív nap volt a Baár-Madas életében az idei Öko-és Egészségnap.

Az Öko-program előadásokból és projetmunkából állt.  Tanulóink a Szent István Egyetem hallgatói által tartott előadásokon hallhattak az újrahasznosítás, a fenntarthatóság, a biokörnyezet és a zöldfelületek fontosságáról, megismerkedhettek a „fa érték” fogalmával, a jelenlegi csatornázási rendszer hibáival, azok lehetséges megoldásaival, illetve egy érdekes kutatással, mely szerint kisebb településeken a lovaskocsival végzett hulladékgyűjtés sokkal kifizetődőbb, mint a kukásautók használata.

Gimnáziumi felvételi - jelentkezési lapok leadása

A felvételi jelentkezési lapok végső leadási határideje 2018. február 19-e hétfő.

2018. február 12-14 (hétfő-szerda) között a hivatalos ügyintézési időben (7:30-14:30) a gimnázium titkárságán tudják személyesen leadni a jelentkezési lapokat és egyéb felvételihez kapcsolódó dokumentumokat (bemutatkozó lap, lelkészi ajánlás), ügyfélfogadási időn kívül az iskola portáján.
Iskolánkban február 15-16-án (csütörtökön és pénteken) síszünet lesz, ezeken a napokon személyesen csak az iskola portáján tudják leadni a dokumentumokat.

Aktuális információk

Előkészítő órák

Utazás Budapestre

Utazás Nagyberegre

Szerda reggel a busz már az iskola előtt várt minket. Miután elbúcsúztunk a szülőktől, osztálytársaktól, barátoktól, kezdetét vette az utazás. A nagyon-nagyon hosszú utazás. A határon nehézségek nélkül sikerült átkelnünk, és így kora délután megérkeztünk Kárpátaljára. Az első úti célunk a munkácsi várhoz vezetett. Fent gyönyörű kilátás várt ránk. Orbán László tanár úrtól sok információt megtudtunk a vár híres védőiről, és még egy izgalmas kiállítást is megnéztünk.

Játékos foglalkozás a leendő elsősöknek

Kedves Szülők! 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. január 19-én pénteken 16:30 órakor játékos ismerkedő foglalkozást tartunk az általános iskolába készülő nagycsoportos óvodásoknak.
A foglalkozást a jövő évi elsős tanító nénik vezetik, Perlaki Kinga és Nagy Mónika.

Zenei és művelődéstörténeti vetélkedő

Talán nincs is kalandosabb és érdekesebb dolog, mint információt keresni csapatban.

Csatlakozzatok minél többen! Szívesen segítek mindenkinek az információkeresésben.

 

Pages

Subscribe to Baár–Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon RSS