Két tanulónk a MOL Tehetségtámogató Program támogatottja

A MOL közhasznú alapítványán, az Új Európa Alapítványon keresztül, ebben a programban a művészet vagy a tudományok területén tehetséges és eredményes fiatalok támogatását tűzte ki célul. A nyertes pályázók eszköztámogatásban vagy útiköltség-támogatásban részesülnek. A pályázat fiatal művészek, tehetséges zenészek és ifjú kutatók fejlődését segíti. Számukra egy hangszer megvásárlása, az előadásokra, tudományos versenyekre való felkészüléshez szükséges eszközök biztosítása, vagy egy-egy verseny, kurzus útiköltségeinek támogatása jelenti általában a legnagyobb segítséget. A MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány kategóriájában olyan 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákok, diákcsoportok, ifjúsági csoportok pályázhattak, akik az elmúlt néhány évben országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség.

   2014-ben 27 fiatal és csapataik nyertek el támogatást a MOL Tehetségtámogató Program keretében Természettudomány területen. Az eredmények megtekinthetők a http://www.ujeuropaalapitvany.hu/cikk/tehtam_muv_tud oldalon.

   Ebből 7 fiatal nyert fizika területen, akik közül kettő a Baár–Madas Református Gimnázium tanulója Balogh Menyhért és Forrai Botond. Meg kell említenünk, hogy további két pályázónk is volt Asztalos Bogdán és Blum Balázs, akik hasonló sikereket értek el a legnevesebb országos versenyek döntőin. Reméljük a jövőben ők is sikeresen pályáznak.

   A végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vették figyelembe.

Horváth Norbert