23 ÉLETMENTŐ – 69 MEGMENTETT ÉLET

Meghirdettük a „Véradó hét – 7 életmentő tanítási nap” elnevezésű programunkat. A Covid 19 vírus következtében kialakult járványhelyzet sok mindenre megtanított bennünket. Rengeteg, eddig személyes kontaktust igénylő dolog átkerült az online térbe. Lehet munkát végezni „home office”-ban, diákjaink képesek digitális formában is tananyagot elsajátítani, a véradás fontosságáról szóló tájékoztatót is meg lehet zoom-os formában tartani, és ezen ugyanúgy az egész végzős évfolyam részt tud venni. Vért adni azonban továbbra is csak a megszokott módon lehet. Ha nem is a hagyományos formában, a diákok, a szülők és a kollégák által szinte a második otthonuknak tekintett iskolánk falai között. A színtér itt is változott.
Arra kértük a Baár- Madashoz kötődő önkéntes véradókat, hogy bármelyik nyilvános véradási helyszínt kiválasztva most máshol, de adjanak vért, hiszen a véradás a jelenlegi helyzetben is kiemelt fontosságú, hiszen a vér semmi mással nem pótolható. Felhívásunk meghallgatásra talált. Összesen 23 teljes véradás történt, mellyel 69 ember élete menthető meg. Az önkéntességnek ebben a formájában nyolc végzős diákunk, szülők és régi diákok vettek részt. Több szülő megtapasztalhatta azt a felemelő érzést, hogy lassan felnőtté váló gyermekével együtt vett részt ezen az eseményen, büszkén támogatva gyermekét élete első véradásán.
Köszönet és hála minden véradónak, akiket szeretettel visszavárunk 2022 februárjában, reményeink szerint újra a megszokott helyszínen, az iskola orvosi rendelőjében.

Dokumentumok: 

Az ön böngésző programja nem támogatja a PDF fájlok megjelenítését! Használjon "Adobe Acrobat Reader" -t vagy lehetőség van a fájl letöltésére.


Fájl letöltése.