Előkészítő órák

A Határtalanul! program kiírásának megfelelően a nagyberegi utazás előtt három felkészítő órát tartottunk a cserekapcsolatban részt vevő Baár-Madasos diákoknak.

Először Felső Tímea tanárnő mesélt a Nagyeregi Református Líceumról, az előző utazások tapasztalatairól, illetve ismertette a Határtalanul! programot és az ezzel kapcsolatos teendőket. Sok szó esett a közösen elvégzendő feladatokról is, többek között az adománygyűjtésről (pénz, ruhák, könyvek, ajándékok), amellyel a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon lakóit támogatjuk.

A következő órában Németh Pálné Vecseri Gabriella tanárnő ismertette Kárpátalja földrajzát és élővilágát. Ezután dr. Grynaeus András tanár úr beszélt Kárpátalja történelméről, a trianoni döntés következményeiről, az ott élő magyarság jelenlegi helyzetéről és a velük élő etnikumokról.

A harmadik órában az egyik Kárpátalján született diákunk édesanyja mesélt az ottani mindennapokról, a nehézségekről, és egyben elmondta, milyen nagy szeretetben lesz részük diákjainknak a fogadó családoknál. Ugyanezt erősítette meg Kutasy Zsolt tanár úr is, aki többször is járt Kárpátalján.