Az együttműködés

A Határtalanul! program pályázati kiírásának megfelelően vállaltuk és teljesítettük a kötelező feladatot, azaz elkészítettük a „termékeket” , nem is egyet, hanem mindjárt hármat!

Az együttműködés keretein belül Budapesten a Schweitzer Albert Református Szeretetotthonba látogattak el a programban részt vevő diákok, és egy emlékezetes műsorral lepték meg az otthon lakóit. A kedves idős hölgyek és urak nagyon várták a dalokból, versekből álló előadást, de még ennél is jobban az azt követő beszélgetést a diákokkal.  Még első nap, a nagyberegi vendégek érkezése után gimnáziumunk dísztermében szerveztük meg a próbákat. Utolsó nap iskolánk istentiszteletén mutatták be a tanulók a műsor egy részletét.

Nagyberegen a líceum udvarában végeztek kisebb kertészeti munkákat a diákok. Az idő is kegyes volt a kis kertészekhez, a munka második felében a nap is kisütött. A tevékenykedés eredményes volt, és szerencsére a rózsabokrok is „megúszták” a - nem mindig hozzáértő, ám annál lelkesebb - dolgos kezek munkáját.

A líceumban plakátok is készültek a kárpátaljai utazásunkról, a magyar történelmi emlékművek meglátogatásáról és a koszorúzásokról. Ezek a plakátok a nagyberegi líceumban és a mi iskolánkban is kiállításra kerültek.