Utazás Budapestre

Áprilisban került sor arra, hogy az iskola 10.c osztályos tanulói viszonozzák a kárpátaljai testvériskolánk diákjai számára a kedves vendéglátást. A Nagyberegi Református Líceum tanulói április 4-én, csütörtök délután érkeztek iskolánkba. Egy rövid eligazítás után vendégeink a 10.C –sekkel hazatértek, hogy kipihenhessék a hosszú utat.

Másnap reggel megismerkedtek a Baár-Madas Gimnáziummmal, majd Budapest felfedezése következett. Először Szent Gellért szobrát néztük meg majd a Várkert Bazárba látogattunk Az Új világ született – 1914-1922 című kiállításra. A nap egyik fény pontjaként, a Parlamentet és a koronázási jelvényeket csodálhattuk meg. Délután, egy igen érdekes múzeumban, a Sziklakórházban vettünk részt egy vezetéses látogatáson. Jól elfáradtunk a sok sétában, de az éjszakai focit nem hagyták ki a nagyberegi fiúk.

 Szombaton a Balaton közelségét élvezhettük testvériskolánk diákjaival, hiszen Balatonfüreden és Tihanyban voltunk. Füreden megnéztük Jókai Mór Emlékházát, ahol az író nyaranta pihent. Sétáltunk a Tagore-sétányon és magyar süteményeket kóstoltunk a finom füredi pizza után. Tihanyban a belső tónál ürgét szerettünk volna fogni, majd a nap utolsó állomásaként a Tihanyi Apátságot tekintettük meg, ahol az alapító király, I. András sírja is található.

A vasárnapot mindenki a fogadó családokkal töltötte sokféle programmal.

A hétfői istentiszteleten búcsúztunk a nagyberegi diákoktól az őszi viszontlátás reményében.

Benedek Ildikó 10.C.