Felvételi információk az általános iskolába jelentkezőknek

A Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium a Magyarországi Református Egyház köznevelési intézményhálózatának szerves része. Fenntartója a Dunamelléki Református Egyházkerület.

Intézményünkbe elsősorban református gyülekezetekhez tartozó családok gyermekeit várjuk, de szeretettel fogadunk minden érdeklődőt.

 

Információk a 2022 szeptemberére tankötelessé váló, leendő 1. osztályos gyermekek számára

Felvételi információs plakát

Az első osztályba iskolaérett, 6. életévüket betöltött gyermekeket várunk. A 2022/2023. tanévben is egy 1. osztály indítására van lehetőségünk.

Elsőként 2022. január 14-én, pénteken délután az alsó tagozatos munkaközösség szervezésében virtuális játékos foglalkozásra hívjuk és várjuk a gyermekeket. 

A foglalkozás linkje 16,30 órától lesz elérhető az intézmény honlapján és Facebook oldalán.

2022. február 2-án, szerdán nyílt napot tartunk online formában, melynek során az érdeklődők megismerkedhetnek a következő első osztály tanítóival, és bepillantást nyerhetnek munkájába.

Ugyanezen a napon délután szintén online formában szülői tájékoztatót tartunk iskolánk nevelési-oktatási alapelveiről, céljairól, és egyéb, gyakorlati tudnivalókról is.

A nyílt nap eseményeinek pontos kezdési időpontjairól a későbbiekben az intézmény honlapjáról és Facebook oldaláról tájékozódhatnak.

Azok a családok, akik szívesen íratnák iskolánkba gyermeküket, jelentkezési adatlap beküldésével jelezhetik szándékukat. A jelentkezési adatlap letölthető honlapunkról, vagy személyesen elvihető az intézmény portájáról. Beadási határideje: 2022. február 14., hétfő

A jelentkezési lapot beküldő szülőket és gyermeküket 2022. március 3-án vagy 4-én terveink szerint személyes jelenléti ismerkedő délutánra hívjuk. Ennek időpontjáról valamennyi családot egyénileg, levélben értesítünk.

Ezen az alkalmon a gyerekek játékos foglalkozáson vesznek részt, a szülőket pedig rövid beszélgetésre várjuk.

A gyermekek felvételéről az intézmény igazgatója dönt az általános iskolai intézményegység-vezető javaslata alapján. A javaslattételt minden esetben megelőzi az általános iskola tantestületével történő egyeztetés.

A felvételi kérelmek elbírálásának eredményéről a családokat írásban értesítjük.

 

 

Információk felsőbb (2-7.) évfolyamokra jelentkező tanulók számára

 

Felsőbb évfolyamokra nagyon korlátozott számban tudunk diákokat fogadni. 8. évfolyamra nem veszünk fel újonnan jelentkező gyermekeket.

A 2022/2023. tanévre vonatkozó, 2-7. osztályokba történő jelentkezéshez szükséges jelentkezési adatlap szintén megtalálható honlapunkon; Beadási határideje: 2022. április 22., péntek

Az átjelentkező gyerekek 2022. május 20-án, pénteken tudásszintszint-felmérő foglalkozáson vesznek részt. Ennek keretében a jelentkezők jelenlegi évfolyamuk tananyagának megfelelő matematikai, szövegértési és nyelvtani feladatokat oldanak meg, valamint tollbamondást írnak és meghallgatjuk hangos olvasásukat.

A felvételi eljárással kapcsolatban előzetesen felmerülő kérdéseiket feltehetik a molnar.timea@bmrg.hu e-mail címen, vagy a 06/1 212-14-94/122-es telefonszámon.

Budapest, 2021. december 16.

                                    Áldáskívánással:

                                                                             Molnár Tímea

                                                                     intézményegység-vezető