Szakkörök

Szakkörök, délutáni sportfoglalkozások 2022/2023.

szakkör, foglalkozás tanár kiknek? helyszín időpont ajánló
"Beszélni nehéz" kör Kerekes Barnabás 9-12. évfolyam történelem ea. hétfő 8-9. óra Áprily Lajosról, a Baár-Madas egykori igazgatójáról neveztük el az iskolánkban éppen 25 éve alakult nyelvművelő szakkört. Sokféle dologgal foglalkozunk, csak azzal nem, amivel a magyar nyelvtan tanórákon igen… Ha szereted anyanyelvi játékokkal múlatni az időt, ha van kedved a beszéd- és magatartáskultúra kérdéseiről beszélgetni, az igényes beszéd és a helyes kiejtés dolgával törődni, akkor köztünk van a helyed!
biológia szakkör Gyarmati Krisztina 7-9. évfolyam biológia ea. kedd 15:00 Mikrobiológia szakkör. Ezen a szakkörön elsősorban mikroszkopikus élőlényekkel foglalkozunk. Megtanuljuk kezelni a mikroszkópokat, foglalkozunk a vírusokkal, baktériumokkal. Megfigyelünk egysejtű állati, és növényi élőlényeket. Szó lesz a gombákról, moszatokról, mohákról. Megtanulunk metszeteket készíteni növényekből, megvizsgálunk többsejtű állatokat is.
dráma kör Molnár György minden évfolyam olasz terem kedd 15:30- Dráma van!? Magunkhoz, a többi emberhez, a világhoz való kapcsolódásunk mind-mind egyfajta dráma. Ebben a körben elsősorban nem arra szeretnénk koncentrálni, hogy milyen színész/előadó vagy, hanem főleg ezeket a kapcsolódásokat járjuk körbe sok játékon, gyakorlaton és szituáción keresztül.FONTOS: a szakkör minimum 8 fő jelentkezése esetén indul! Jelentkezni személyesen lehet Molnár György tanár úrnál.
elsősegély szakkör Kovács Dávid (Magyar Vöröskereszt) minden évfolyam orvosi csütörtök 15:00 Ha szeretnél jó hangulatban, sok-sok játék mellett hasznos ismereteket szerezni, gyere csütörtökön 15h-ra az Orvosiba. Kovács Dávidtól (Magyar Vöröskereszt) és a régi szakkörösöktől tanulhatsz elsősegélynyújtást, megismerkedhetsz a balesetszimulációval és akár életmentővé is válhatsz!
Első alkalom: 2022.09.29. 15h – nézd meg, milyen és utána eldöntheted, jársz e majd rendszeresen. Szeretettel várunk! 
film szakkör Kutasy Zsolt 7-10. évfolyam A07 hétfő 15-16:30 Gyere a filmszakkörbe, ahol
·        nem elalvásig filmeket nézünk, hanem megtanulunk filmet nézni – másképpen
·        beszélgetünk érdekes dolgokról a filmek kapcsán
·        felfedezünk új filmeket és rendezőket
·        ismeretlen külső és belső tájakat veszünk célba
·        beszélgetéseket hallhatunk filmkészítőkkel
·        ötleteket cserélhetünk arról, hogy mit érdemes keresni egy filmben 
Várlak örömmel csütörtök 15 órától 16,30-ig a földszinti A 07-es teremben!
fizika tehetségkör Horváth Norbert 7-12. évfolyam fizika ea. reggeltől estig Érdekelnek, hogy az egyébként nem látható részecskék miért hagynak nyomokat pályájukon? Jobban szeretnéd érteni a természetben lejátszódó folyamatok fizikáját?  Ki akarod próbálni magadat nehezebb fizika feladatokkal? Szeretnéd megismerni a fizikaversenyek vidéki helyszíneit? Gyere a fizikába!
fotó szakkör Jenes Győző 7-12. évfolyam technika terem kéthetente szerda 16:00 Az év során szeretnénk megtanulni a fotózás alapjait és fortélyait. Különböző témákban szeretnénk elmélyedni és érdekes képeket készíteni. Kiállításokat szervezni, pályázatokon indulni, vagy csak simán jól érezni magunkat.  Minden érdeklődőt szeretettel várok, nem kell profi gép, akár egy telefon, vagy egy sima gép is megteszi az elején.
kémia szakkör Benkő Tamásné 9. évfolyam kémia labor kedd 8. óra Ha szeretnéd te is kipróbálni azokat a kísérleteket, amiket eddig csak a tanárod mutatott neked, vagy videókon láttál, vagy ha saját ötleteidet is szívesen kipróbálnád, ha nem félsz próbára tenni a kézügyességedet, vagy szeretnél ebben fejlődni, várlak szeretettel a kémia szakkörön, ahol a sok színes kísérlet közben vidám hangulatot is előállítunk!
kosárlabda Dobrosi Márta   tornaterem hétfő 9-10. óra „Csajok, gyertek kosarazni!”
latin szakkör Marton Ágota Flóra 11. évfolyam könyvtár kedd 5. óra És ha van érdeklődő a 9. évfolyamon, velük kedden a 8. órában keresünk helyet.
12. évfolyam A210 hétfő 8. óra
matematika szakkör Csanády Gáborné 7. osztályosok A 113 csütörtök 7. óra „A matematika kicsit hasonlít a zenéhez: ugyanúgy van belső logikája, harmóniája és vannak benne meglepő fordulatok, ezek alapozzák meg az élvezetét. Odáig kellene eljutni, hogy minél több ember megértse és élvezze a vele való foglalkozást” mondta Lovász László tavaly augusztus 20-án a Szent István Rend átvételekor.
  Mi matematika szakkörön csak élvezzük a matematikát, s minden verseny, amire készülünk elsősorban játék.
néptánc kör Papp Máté minden évfolyam A009 csütörtök 15:00 Érdeklődsz a néptánc, népzene iránt, fontos számodra a hagyományok ismerete és megóvása? Szívesen kipróbálnád, milyen komolyabb szinten foglalkozni ezzel? Szereted a mozgást és úgy érzed tehetséges táncos vagy, vagy azzá szeretnél válni? Szeretnél a Baár-Madas Református gimnázium Néptánc Együttesének az alapító tagja lenni? Akkor biztosan a néptánc szakkörön a helyed!
rajz szakkör Benkő Csilla minden évfolyam rajzterem szerda 8-9. óra Művészetkedvelők! Szeretettel várlak benneteket órán kívüli képzőművészeti foglalkozásra a rajzterembe. Ahol kiélheted kreatív alkotói tehetségedet: rajzolhatsz, festhetsz, együtt készülhetünk versenyekre, pályázatokra, vizuális kultúra érettségire, művészeti felsőfokú továbbtanulásra.
robotika szakkör Ledvina Hajnalka 7-8. évf. A05 szerda 8. óra A Robotika szakkörön robotokat építünk és játékosan programozunk. Megtanulhatod a kódolás, algoritmizálás legfontosabb alapjait. Fejlesztjük a programozáshoz szükséges logikát, bővítjük a fizika ismereteket. Minden héten problémamegoldó robotokat építünk, amelyeket szín- és ábrakódos blokk-alapú parancsokkal életre is keltünk. Gyere és tervezz működő robotokat!
röplabda Bognár Kristóf lányok, fiúk tornaterem péntek 14:30 Aki szeret röplabdázni és az időpont megfelel, jöjjön, várom!
társasjáték kör Földesi Gergő lányok, fiúk B 205 hónap utolsó keddje "Monopoly? Gazdálkodj okosan? Uno? Ki nevet a végén? Ha neked ezek a játékok jelentik a társasjátékozást, akkor érthető, hogy nem különösebben vonz ez a hobbi.
De mit szólnál, ha azt mondanám, hogy a modern társasjátékok sokkal többet nyújtanak, mint az imént említett címek? A társasjátékokon keresztül ma már akár a Marsra is eljuthatsz, kalandozhatsz Középföldén, segíthetsz Harry Potternek megbirkózni a gonosszal, és sok ezer további kalandban is részed lehet!
Ha szeretnél egy különleges közösség tagja lenni, és megismerni ezt a sokszínű és izgalmas hobbit, akkor gyere, és vegyél részt a társasjáték-szakkörön!
#társasoznimenő"
történelem szakkör Grynaeus András 7-9. évfolyam történelem ea. csütörtök 8. óra Szeretnéd látni a Lajta monitort? Meg egy régészeti ásatást? Meg akarod nézni, hogy régen hol volt a BMRG? Égsz a vágytól, kiselőadást tarts a Téged leginkább érdeklő történelmi témáról? Ha ezekre a kérdésekre igen a válasz, akkor a történelem szakkör tagjai között a helyed!