Tájékoztató

Tájékoztatás a külföldi nyelvtanulási programról

A 2019-2020-as tanévtől a 9. és 11. osztályos nappali tagozatos gimnáziumi és szakgimnáziumi képzésben tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos ingyenes nyelvoktatásban vehetnek részt. A Külföldi Nyelvtanulási Program megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) megbízásából a Tempus Közalapítvány végzi.

Megnyílt a honlap, amelyről tájékozódni lehet a témában: www.knyp.hu

A Baár-Madas Református Gimnázium a szeptemberi előzetes jelentkezések alapján csak 11. évfolyamos diákjai egy részének tudja vállalni a csoportos utazás szervezését. A korlátozott létszámú csoportok angol és német nyelvet tanulhatnak. A 9. évfolyamos diákok ebben a tanévben az egyéni utazást tudják választani, mert az iskola nem tud kellő számú kísérőtanárt biztosítani a nagy létszámú csoportos utazáshoz.

 

Egyéni jelentkezőknek

A 9. és 11. évfolyamos egyéni jelentkezők az említett linken találnak minden fontos információt a Külföldi Nyelvtanulási Programról.

A pályázati ismertető és a nyelviskolák listája is ezen a honlapon olvasható.

Az online pályázati felület várhatóan 2020. februárjától lesz elérhető a Tempus Közalapítvány honlapján.

Az egyéni pályázatok benyújtási határideje 2020. február 28.

 

Csoportos jelentkezőknek
 

A 11. évfolyamos, csoportos utazást választani kívánó diákok szülei az osztályfőnököktől email-ben kapnak tájékoztatást a további teendőkről 2020 január második hetében.