Trianon 100 ‒ iskolai megemlékezés

Az iskolai közös online megemlékezés kezdeti időpontja: 2020. június 4. 10:00. A műsor az alábbi linkre kattintva tekinthető meg (a premier után is bármikor): Trianon 100 ‒ iskolai megemlékezés

100 esztendeje, 1920. június 4-én írták alá a versailles-i Nagy-Trianon palotában azt a békediktátumot, amely területe kétharmadával csonkította meg a történelmi Magyarországot. 2010 óta ez egyben a Nemzeti Összetartozás Napja is, amelyen az emlékezésen kívül lehetőség adódik arra, hogy a nemzeti megújulás eredményeiből erőt merítve erősítsük a határokon átívelő összetartozás-érzést. Az iskola ez évi munkatervében kiemelten szerepelt olyan tartalmak közvetítése, amelyek különböző megvalósulási formák segítségével emlékeztetnek a nemzeti sorstragédiára (műsor, installációk, ráhangoló más események pl.: közös éneklés, koszorúzás, harangszó).

A rendkívüli helyzetben az online megemlékezés maradt mint egyedüli lehetőség. Örülünk, hogy ez megvalósulhatott éppen a karantén feloldásának kezdetén. Köszönet a helyszínért (a Pozsonyi úti templom és környezete) és a közreműködők minden fáradozásáért.