Emlékszel milyen volt, amikor…? Ne csak emlékezz! Gyere el most is!

Sok szerettel várjuk öregdiákjainkat is a szokásos szeptember végi évkezdő kirándulásunkra!

Az alábbi túraútvonalak közül lehet választani:

1. út:  Végig Kéktúra útvonalán/1

Találkozó helye: a Batthyány téren, a HÉV végállomáson. Utazás a HÉV-vel a Szentlélek térig, onnan 218-as busszal Ürüm, Széchenyi telep megállóhelyig

Útvonal: Ürüm, Széchenyi telep – Csúcs-hegy – Virágos-nyereg – Hármashatár-hegy

Táv:  kb. 6,6  km

 

2. út:  Végig Kéktúra útvonalán/2

Találkozó helye: a Széll Kálmán téren, innen a 61/59-es villamossal a hűvösvölgyi végállomásig. A gyaloglás innen indul.

Útvonal: az útvonal végig a K jelzést követi! Hűvösvölgy, végállomás – vitorlázó repülőtér – Határ-nyereg – Árpád-kilátó – Fenyőgyöngye – Hármashatár-hegy

Táv:  kb. 7,8  km

 

3. út:  Kilátó-túra - Csak teljesítményőrülteknek!

Találkozó helye: a Széll Kálmán téren, innen a 61/59-es villamossal a Lipótmezei út megállóig kell menni. A gyaloglás itt kezdődik.

Útvonal: A Lipótmezei úton és lépcsőn fel kell menni a Széher útig, majd a zöld + és sárga ê jelzést követve a Kis-Hárshegyre, ahol a Makovecz Imre tervezte kilátó áll. A túra innen a zöld körút jelzés elvezet a Szépjuhásznéig, ahonnan a sárga jelzést követve a Nagy-Hárshegyre vezet, ahol a frissen felújított Kaán Károly kilátót mászhatjuk meg. Innen a  sárga jelzés levisz minket a Hűvösvölgybe. Innentől végig a kék turistajelzést kell követni! Hűvösvölgy, végállomás – vitorlázó repülőtér – Határ-nyereg – Árpád-kilátó – Fenyőgyöngye – Hármashatár-hegy

Táv:  kb. 14,4  km

 

4. út:  Idősebbek is elkezdhetik!

Találkozó helye: a Széll Kálmán téren, innen a 61/59-es villamossal  el kell jutni a Fogaskerekű városmajori végállomásáig.

Útvonal: A fogaskerekűvel fel kell kapaszkodni a felső, Széchenyi-hegyi végállomásig. Itt pár száz méter séta következik a Gyermekvasút végállomásáig. A kisvasúttal el kell zakatolni Hűvösvölgyig. A  megerőltető gyaloglás innen indul! K jelzést követve a Hűvösvölgy, végállomás – vitorlázó repülőtér – Határ-nyereg-be jutunk. Innen a sárga majd kék ¢ jelzés vezet fel a kilátóhoz.

A gyalogolt táv:  kb. 4,3  km

 

5. út:  Két kilátó túrja

Találkozó helye: a Batthyány tér, Utazás a 11-es busszal a felső törökvész végállomásig. A gyaloglás innen indul.

Útvonal: A zöld, illetve zöld ¢ jelzést követve jutunk el az Árpád kilátóhoz. Innen a K jelzésen lefelé megyünk a Határ-nyeregig, hogy a sárga majd kék ¢ jelzést követve felkapaszkodjunk a kilátóhoz.

Táv:  kb. 4,6  km

 

6. út:  Második világháborús emléktúra

Találkozó helye: a Széll Kálmán téren, innen a 61/59-es villamossal a hűvösvölgyi végállomásig. Innen busszal el kell menni Solymárig. A gyaloglás innen indul.

Útvonal: a zöld jelzést követve a Mátyás dombon álló Szarka-vár érintésével a Csúcs-hegyi nyeregbe vezet az út. Innen a kék jelzést kell követni, amely elvezet egy második világháborúban meghalt katona sírja mellett a Virágos-nyeregig, ahonnan már csak fel kell kapaszkodni Hármashatár-hegy csúcsára.

Táv:  kb. 9  km

 

Az ebéd a kilátó tövébe 13.00-ra ér fel, ezért nem kell sietni! Aki később érkezik, az is kap ebédet!

 

Hazautazás: három útvonal közül lehet választani:

 

El kell indulni a kék turistajelzésen északkelet felé, ami kényelmes sétával levezet minket a 65 busz végállomására, a Fenyőgyöngye vendéglőhöz. A busz 20 percenként indul. Az út kb. 3 km, kényelemes lefelé menő turistaút. A busz végállomása a Kolossi téren van.

A másik utat a zöld és zöld + jelzés mutatja. Ez meredeken megy lefelé a hegy északi lejtőjén, és kb. 1,5 km után leér a Hedvig utcába, amely torkolatánál (50 m) a 137-es buszra lehet felszállni, ami a Bécsi út érintésével a Szentlélek térre viszi utasait. A busz 20 percenként indul.

A harmadik út Hidegkútra vezet le, ahonnan több buszjárattal is be lehet menni Hűvösvölgybe. Ehhez vissza kell kapaszkodni a kilátóhoz, és a K jelzésen el kell indulni észak, észak-nyugat felé. A Virágos nyeregnél át kell térni a kék + jelzésre, ami elvisz az előző évekből már ismert gercsei Árpád-kori templom mellett, és bevezet Hidegkútra. A táv kb. 4 km.

 

Kérjük a részvételi szándékot szeptember 19-ig jelezzétek e-mail útján Grynaeus tanár úrnak (grynaeus pont andras kukac bmrg pont hu), hogy a szokásos, Általatok évek óta nélkülözött és utólérhetetlen, ebédnél számítsunk Rátok is!